Racuchy nie dla dzieci, czyli z dodatkiem wiśni w spirytusie :)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    1,5 szklanki
  • jaja

    3 szt
  • serek homogenizowany

    350 g
  • serek mascarpone

    250 g
  • masło miękkie

    30 g
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
  • cukier wanilinowy

    1 łyżka
  • cukier drobny

    2 łyżki
  • Wiśnie w spirytusie

    2-3 łyżki
  • dżem wiśniowy

    5-6 łyżek
  • olej do smażenia

  • cukier puder

    do posypania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Racuchy nie dla dzieci, czyli z dodatkiem wiśni w spirytusie :) foto
Całe jaja ubić z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę.
Krok 2 - Racuchy nie dla dzieci, czyli z dodatkiem wiśni w spirytusie :) foto
Następnie dodać sery i 2-3 łyżki spirytusu wiśniowego. Zmiksować.
Krok 3 - Racuchy nie dla dzieci, czyli z dodatkiem wiśni w spirytusie :) foto
Następnie dodajemy mąkę i sodę i mieszamy...
Krok 4 - Racuchy nie dla dzieci, czyli z dodatkiem wiśni w spirytusie :) foto
... na końcu dodając stopione masło. wszystkie składniki ze sobą połączyć i smażyć na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym oleju.
Krok 5 - Racuchy nie dla dzieci, czyli z dodatkiem wiśni w spirytusie :) foto
Podawać z dżemem wiśniowym, posypane pudrem i z dodatkiem wiśni w spirytusie.
SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
norweska20 12.07.2015 00:57
smakowity pomysł
R'n'G Kitchen 07.11.2014 20:21
Fajne :D Takie "tajne" popijanie ;)
Gracer 06.11.2014 21:23
super przepis
nogawkuchni 06.11.2014 12:19
Bardzo ciekawy pomysł na deser dla dorosłych,racuszki prezentują się kusząco.
wyattearp 06.11.2014 11:17
takie rozgrzewające :)
Krystyna32 06.11.2014 08:56
bardzo smaczne
Kasia35 06.11.2014 08:28
muszą być pyszne
IZABELA29 06.11.2014 08:14
takich nie jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat