Racuchy na jogurcie

Racuchy na jogurcie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    4 łyżki
  • jajko

    1 sztuka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • cukier puder

    do smaku
  • olej

    do smażenia
  • jogurt owocowy

    1 z drażetkami
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę z proszkiem do pieczenia wsyp do miski. Wbij jajko i wymieszaj. Do mąki wlej jogurt i dokładnie wymieszaj, aby utworzyła się jednolita masa. Wsyp drażetki, które są dołączone do jogurtu i ponownie wymieszaj. Na rozgrzany tłuszcz nakładaj łyżką małe porcje masy tak, aby powstały niewielkie placuszki. Smaż placuszki z obu stron. Kiedy będą miały złoty kolor, zdejmij je z patelni. Połóż na talerzu i pozwól nieco ostygnąć. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat