Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy na drożdżach

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maślanka 350 ml
mąka pszenna 250 gram
jajko 2 szt.
drożdże 50 gram
sól
jabłko kwaśne 2 szt.
olej do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy na drożdżach

Kroki postępowania

2
Jajka i maślankę ubijamy dodajemy mąkę i drożdże. Całość dobrze mieszamy za po mocą miksera.
Krok 1 - Racuchy na drożdżach foto
3
Jabłka obieramy ze skórki, kroimy albo w kostkę albo ścieramy na tarce. Dodajemy do ciasta całość mieszamy i czekamy do wyrośnięcia około 20 minut.
Krok 2 - Racuchy na drożdżach foto
4
Placki formułujemy za po mocą łyżki na patelni. Smażymy na oleju z obu stron.
Krok 3 - Racuchy na drożdżach foto
5
Placki podajemy na zimno posypane cukrem pudrem.
Krok 4 - Racuchy na drożdżach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara777 23.06.2014 11:55
mniam smaczne
marcia7 13.05.2014 19:59
ale smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak