Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy miodowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
jogurt 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 2 łyżeczki
koper włoski 1 łyżeczka
kardamon 2 strąki
sól do smaku
olej roślinny 3-4 łyżki
miód 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy miodowe

Zaczynam od wymieszania mąki z jogurtem ekologicznym, tak by powstało gładkie ciasto o konsystencji gęstej śmietany. W razie potrzeby można dolać odrobinę wody. Następnie dodaję cukier i przyprawy. Wszystko mieszam, przykrywam i odstawiam na co najmniej 6 godzin. Po upłynięciu wyznaczonego czasu wyjmuję ciasto i jeszcze raz mieszam. Na patelni rozgrzewam tłuszcz. Smażę z dwóch stron cienkie, niewielkie placuszki. Podaję jeszcze gorące, polane miodem. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta1371 29.12.2010 12:26
oj pyszne te racuszki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak