Racuchy jabłkowo-bananowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 szkl.
  • mleko

    1 szkl.
  • sól

    1 szczypta
  • jajko

    1 szt.
  • jabłko

    0,5 szt.
  • banan

    0,5 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Racuchy jabłkowo-bananowe foto
Mąkę, mleko, jajko i szczyptę soli zmiksować do uzyskania jednolitej lejącej masy.
Krok 2 - Racuchy jabłkowo-bananowe foto
Banan obrać ze skórki, pokroić w drobne ćwiartki i dodać do masy.
Krok 3 - Racuchy jabłkowo-bananowe foto
Jabłko obrać ze skórki, pokroić w drobne ćwiartki i dodać do masy.
Krok 4 - Racuchy jabłkowo-bananowe foto
Smażyć na oleju z obu stron do uzyskania złotego koloru.
Krok 5 - Racuchy jabłkowo-bananowe foto
Usmażone racuchy położyć na ręczniku papierowym by wchłonął się olej. Posypać cukrem pudrem, smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Karolcia12 03.02.2013 22:24
ślinka cieknie
PaniMISIOWA 13.12.2012 20:51
smaczne
smakowita 19.09.2012 08:52
pyszności
EWI 13.05.2012 10:21
pycha!
agnieszka137 12.05.2012 23:29
smaczne racuszki!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat