Racuchy jabłkowe z nutką wanilii.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    2
  • mleko

    0,5 litra
  • jajko

    2
  • mąka pszenna

    2,5 szklanki
  • cukier

    2 łyżki
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • proszek do pieczenia

    0,5 łyżeczki
  • sól

    szczypta
  • olej do smażenia

  • cukier puder

    do posypania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę.Pozostałe składniki wraz z żółtkami, miksujemy na gładką, dość gęstą masę.Do masy dodajemy starte na tarce( na grubym oczku ) jabłka. Na końcu wszystko delikatnie mieszamy z ubitymi białkami.Racuchy smażymy na oleju na złoty kolor. Do gotowych racuszków przykładamy dowolny szablon i posypujemy cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 06.10.2014 12:14
smaczne i bardzo ładnie podane !
dodi 06.10.2014 09:20
mniam, mniam
Helena63 06.10.2014 07:52
koniecznie przepis wypróbuje
gusia1000 06.10.2014 00:13
Pięknie i smacznie.
Renata22 05.10.2014 22:51
ładnie podane!
Noruas 05.10.2014 22:11
Przepiękne serce! Musiało być super smaczne!
Jusiaa 05.10.2014 21:27
Serduszko przykuło moją uwag :)
stokrotka 05.10.2014 21:10
pięknie się prezentują

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat