Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy jabłkowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1,5 szklanki
jogurt grecki 400 g
jajko 2
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłka 2
mąka 300 g
cynamon Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
olej do smażenia
cukier puder do posypania
cukier waniliowy 1

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy jabłkowe

Mąkę, mleko, jogurt, jajka, proszek do pieczenia, cynamon, cukier waniliowy, sól mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Jabłka ścieramy na tarce i dodajemy do naszej masy. Olej rozgrzewamy na patelni i smażymy z dwóch stron na złoty kolor. Usmażone racuchy posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 22.10.2014 12:49
przepyszne racuszki :)
Christopher 21.10.2014 20:33
Lubię takie placuszki.
adelajda 21.10.2014 18:10
ja też lubię racuchy :)
Ola1young 21.10.2014 17:23
bardzo lubie racuchy a te są na pewno pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak