Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy grzybowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 1/3 szklanki
mleko 0,8 litra
drożdże 3 dag
mąka 10 dag
jajko 3 szt
masło 5 dag
sól do smaku
cukier 1/2 łyżeczki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy grzybowe

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Grzyby namoczyć, następnie ugotować i zmielić.
Krok 1 - Racuchy grzybowe foto
2
Mleko ( 100 ml) połączyć z drożdżami utartymi z cukrem i odrobiną mąki i odstawić do wyrośnięcia.
Krok 2 - Racuchy grzybowe foto
3
Następnie dodać resztę mleka, mąki, żółtka posolić do smaku i dokładnie wymieszać. Dodać roztopione masło z grzybami, ubitą pianę z białek i odstawić jeszcze na chwilę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Smażyć racuszki z obu stron na złoty kolor.
Krok 3 - Racuchy grzybowe foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 27.04.2015 21:07
Ciekawy pomysł. Racuchy z pieczarkami jadłam, ale z grzybami jeszcze nie :)
Grazyna0211 27.04.2015 21:04
fajny pomysł
cukiereczek 27.04.2015 19:22
interesujący przepis
Konczi 27.04.2015 19:10
fajny przepisik :)
pajbek 27.04.2015 19:07
Pyszne :-)
Adamorek 27.04.2015 18:53
ciekawe przysmaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak