Racuchy Drożdżowe z Bananami

Racuchy Drożdżowe z Bananami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    40 dag
  • jajko

    4 szt
  • mleko

    1 i 3/4 Szklanki
  • olej

    2 łyżki
  • drożdże

    5 dag
  • cukier

    6 łyżeczek
  • banan

    5-8 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Racuchy Drożdżowe z Bananami

1. Drożdże pokruszyć,dodać do nich 3 łyżeczki cukru,rozprowadzić razem z cukrem,dodać mąkę, mleko,żółtka i 2 łyżki oleju.Wszystko dokładnie wymieszać.Ubić białka z 3 łyżeczkami cukru i dodać do ciasta i jeszcze raz wymieszać.

2. Banany obrać i przekroić wzdłuż a następnie na kawałki 3-4 centymetrowe.Banany zanurzać w cieście i łyżką kłaść na rozgrzany olej.Usmażyć.Podawać posypane cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat