RACUCHY DROŻDZOWE

RACUCHY DROŻDZOWE

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • drożdże

    15 g
  • mąki

    200 g
  • mleko

    200 ml
  • cukru

    3 łyżki
  • masła

    3 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania RACUCHY DROŻDZOWE

DROZDŻE ROZPROWADZIĆ W 100 ML MLEKA CIEPŁEGO I 1 ŁYŻECZCE CUKRU I 1 ŁYŻKĘ MĄKI ODSTAWIĆ DO WYROŚNIĘCIA, ŻÓŁTKA UTRZEĆ Z RESZTĄ CUKRU A BIAŁKA UBIĆ WSZYSTKIE SKŁADNIKI POŁĄCZYĆ ZE SOBĄI RESZTĘ MAKI WYROBIĆ CIASTO SMAŻYĆ NA OLEJU, POSYPAĆ CUKREM PUDREM

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat