RACUCHY DROŻDZOWE

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • drożdże

    15 g
  • mąki

    200 g
  • mleka

    200 ml
  • cukru

    3 łyżki
  • masła

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

DROZDŻE ROZPROWADZIĆ W 100 ML MLEKA CIEPŁEGO I 1 ŁYŻECZCE CUKRU I 1 ŁYŻKĘ MĄKI ODSTAWIĆ DO WYROŚNIĘCIA, ŻÓŁTKA UTRZEĆ Z RESZTĄ CUKRU A BIAŁKA UBIĆ WSZYSTKIE SKŁADNIKI POŁĄCZYĆ ZE SOBĄI RESZTĘ MAKI WYROBIĆ CIASTO SMAŻYĆ NA OLEJU, POSYPAĆ CUKREM PUDREM

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat