Racuchy drożdżowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • drożdże świeże

    8 g
  • cukier

    4 łyżki
  • sól

    szczypta
  • cukier waniliowy

  • owoce

    500 g
  • mąka pszenna

    4 szkl
  • mleko 3,2%

    1 szkl
  • olej do smażenia

  • cukier puder

  • jajka

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Racuchy drożdżowe foto
Jajka miksuję z cukrem i cukrem waniliowym , dodaję szczypt soli.
Krok 2 - Racuchy drożdżowe foto
W mleku rozdrabniam drożdze, miksuję dodając jajka z cukrem.
Krok 3 - Racuchy drożdżowe foto
Do ciasta wsypuję mąkę i delikatnie mieszam na małych obrotach.
Krok 4 - Racuchy drożdżowe foto
Na koniec wrzucam kostki owoców u mnie rabarbar i jabłka, smaże placki na rozgrzanym oleju.
Na koniec posypuję przestudzone cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 13.05.2017 06:55
zjadłabym takiego racucha
wirtualnykucharz 19.02.2017 18:12
dawno nie jadłem , wyszły fajne
AZgotuj 19.02.2017 14:21
uwielbiam racuchy:)
Izabela77 19.02.2017 13:30
dawno nie robiłam, aż ślinka cieknie )
Wacław 19.02.2017 12:47
tez bardzo lubię :-)
dodi 19.02.2017 12:24
pyszniutkie są
Patrycja33 19.02.2017 10:01
uwielbiam wszelkiego rodzaju!
Renata9 18.02.2017 21:31
Dobre racuchy.
mirosława4 18.02.2017 21:09
bardzo lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat