Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy drożdżowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 250 g
mleko 3,2% 250 g
drożdże suche 7 g
cukier 2 łyżka
jajko 1 sztuka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy drożdżowe

Mąkę wymieszać z drożdżami,cukrem,jajkiem i wlać ciepłe mleko. Zmiksować. Miskę przykryć ścierką i odstawić na 30 minut do wyrośnięcia. Na patelni rozgrzać olej i nakładać ciasto łyżką,smażyć z każdej strony na złoto. Układać na ręczniku papierowym,później posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak