Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy drożdżowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 20 g
cukier 1 łyżka
mleko 1/3 szkl
mąka 50 g
jajko 1 szt
śliwki 5 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy drożdżowe

Kroki postępowania

1
Śliwki umyć , usunąć pestki i pokroić na małe kawałki.
Krok 1 - Racuchy drożdżowe foto
2
Z letniego mleka , cukru , drożdży i 2 łyżek mąki przygotować rozczyn i odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut.
Krok 2 - Racuchy drożdżowe foto
3
Do wyrośniętych drożdży dodać jajko, mąkę i dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Racuchy drożdżowe foto
4
Do ciasta dodać śliwki i wymieszać.
Krok 4 - Racuchy drożdżowe foto
5
Placuszki smażyć na rozgrzanym oleju.
Krok 5 - Racuchy drożdżowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gabi44 25.11.2014 17:48
Bardzo je lubię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak