Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy drożdżowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szklanki
mleko 1,5 szklanki
drożdże świeże 40 g
sól 1/2 łyżeczki
cukier 1 łyżeczka
olej kokosowy do smażenia
cukier puder do posypania

Porada

Można również podawać z dźemem albo serkiem ;)

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy drożdżowe

Drożdże kruszymy i wrzucamy do miski, zalewamy ciepłym mlekiem, dodajemy sól, cukier i przesianą mąkę.
Wyrabiamy mikserem ok 5-10 minut aż ciasto będzie gładkie, bez grudek.

Zostawiamy do wyrośnięcia na 30-40 minut.

Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy.
Nakładamy łyżką placuszki, pieczemy ok 2-3 minuty z obu stron.

Podajemy posypane cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 07.12.2016 10:11
bardzo lubię:)
mirosława4 07.12.2016 08:02
bardzo dobre
MonikaW 07.12.2016 08:00
smaki dzieciństwa
MałaMi89 07.12.2016 00:00
U mnie z jablkiem zawsze ;)
Renataj 06.12.2016 23:04
Uwielbiam:)
Madzai 06.12.2016 22:14
Ale smakowite!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak