Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Racuchy bananowe z rodzynkami

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko
2 sztuki
mleko
1,5 szklanki
mąka
1 szklanka
cukier waniliowy
1 opakowanie
Sklep Prymat
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
banan
2 sztuki
rodzynki
2 garście

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy bananowe z rodzynkami

Jajka roztrzepać z mlekiem, dodać mąkę, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia, rodzynki i rozgniecione widelcem lub zmiksowane banany. Wszystko wymieszać i smażyć na oleju na złoty kolor. Racuszki można odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

nogawkuchni 04.11.2014 12:11
Pyszne racuchy,smakowity pomysł,wyglądają smakowicie i z pewnością świetnie smakują.
Kulinarna Ja 04.11.2014 08:38
ciekawy przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak