Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy bananowe z rodzynkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
mleko 1,5 szklanki
mąka 1 szklanka
cukier waniliowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
banan 2 sztuki
rodzynki 2 garście

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy bananowe z rodzynkami

Jajka roztrzepać z mlekiem, dodać mąkę, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia, rodzynki i rozgniecione widelcem lub zmiksowane banany. Wszystko wymieszać i smażyć na oleju na złoty kolor. Racuszki można odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

nogawkuchni 04.11.2014 12:11
Pyszne racuchy,smakowity pomysł,wyglądają smakowicie i z pewnością świetnie smakują.
Kulinarna Ja 04.11.2014 08:38
ciekawy przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak