Racuchy bananowe z rodzynkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2 sztuki
  • mleko

    1,5 szklanki
  • mąka

    1 szklanka
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • banan

    2 sztuki
  • rodzynki

    2 garście
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka roztrzepać z mlekiem, dodać mąkę, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia, rodzynki i rozgniecione widelcem lub zmiksowane banany. Wszystko wymieszać i smażyć na oleju na złoty kolor. Racuszki można odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
nogawkuchni 04.11.2014 12:11
Pyszne racuchy,smakowity pomysł,wyglądają smakowicie i z pewnością świetnie smakują.
Kulinarna Ja 04.11.2014 08:38
ciekawy przepis!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat