Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy bananowe z ciasteczkami

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 0,5 szklanka
mleko 0,25 szklanka
banan 1 sztuka
jogurt naturalny 1 łyżka
cukier brązowy 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 0,25 łyżeczka
jajko 1 sztuka
ciastka 4 pełnoziarniste

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy bananowe z ciasteczkami

Mąkę przesiać do miski, dodać cukier, proszek do pieczenia i wymieszać.

Do sypkich składników wlać mleko, dodać jajko i jogurt wszystko dobrze wymieszać.

Banana rozgnieść widelcem, ciastka połamać w rękach na kawałki ( lepiej większe niż mniejsze ), banana i ciasteczka dodać do masy i ponownie wymieszać.

Teflonową patelnię rozgrzać i smażyć niewielkie placuszki na małym ogniu z obu stron aż się zarumienią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olga_SK 08.06.2013 11:26
ale uśmiechnięty :D
2milutka 08.06.2013 09:03
wesolutkie bużki:)
dwa pokoje z kuchnią 08.06.2013 08:35
wyglądają super! też spróbuję takie zrobić
Sylwia26 08.06.2013 07:59
ale smakołyki
cukiereczek 08.06.2013 07:44
ale super racuchy
pestka 08.06.2013 00:12
przepyszny deser
gosia561 07.06.2013 23:30
ale wesołe racuchy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak