Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy bananowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 2 szt
mąka pszenna 6 łyżek
mąka ziemniaczana 2 łyżki
śmietana 0,5 szklanki
cukier 1 łyżka
Soda oczyszczona Prymat 0,5 łyżeczki
olej do smażenia
banan 6 szt
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy bananowe

Banany obrać, zmiksować. Mąki wymieszać z sodą, wbić jaja i ciągle mieszając wlewać śmietanę. Do ciasta dodać cukier i banany, dokładnie wymieszać. Nabierać porcje ciasta i smażyć z obus tron ana oleju. Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 02.02.2013 17:37
same pyszności :)
m1monika 19.07.2012 17:50
apetyczne
Monika193
Monika193 07.01.2012 15:39
świetny przepis na racuchy
Iwona51
Iwona51 22.12.2010 09:30
fajny przepis
bami 22.12.2010 09:22
O! To coś nowego :)
Barbara/zuza22_85 21.12.2010 22:55
Przepis bardzo prosty a zarazem smaczny :) dzieci sie nimi zajadają - ostatnio robiłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak