Racuchy bananowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    2 szt
  • mąka pszenna

    6 łyżek
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • śmietana

    0,5 szklanki
  • cukier

    1 łyżka
  • Soda oczyszczona Prymat

    0,5 łyżeczki
  • olej do smażenia

  • banan

    6 szt
  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Banany obrać, zmiksować. Mąki wymieszać z sodą, wbić jaja i ciągle mieszając wlewać śmietanę. Do ciasta dodać cukier i banany, dokładnie wymieszać. Nabierać porcje ciasta i smażyć z obus tron ana oleju. Posypać cukrem pudrem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwusia 02.02.2013 17:37
same pyszności :)
m1monika 19.07.2012 17:50
apetyczne
Monika193 07.01.2012 15:39
świetny przepis na racuchy
Iwona51 22.12.2010 09:30
fajny przepis
bami 22.12.2010 09:22
O! To coś nowego :)
Barbara/zuza22_85 21.12.2010 22:55
Przepis bardzo prosty a zarazem smaczny :) dzieci sie nimi zajadają - ostatnio robiłam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat