Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy bananowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

maślanka 250 ml
jajko 1
mąka pełnoziarnista 1/2 szklanki
mąka pszenna 1/4 szklanki
mąka kukurydziana 1/4 szklanki
olej 3 łyżki
banan 1
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy bananowe

Kroki postępowania

1
W misce łączymy ze sobą maślankę,olej i jajko.
Krok 1 - Racuchy bananowe foto
2
Banana rozgniatamy na papkę.
Krok 2 - Racuchy bananowe foto
3
W innej misce łączymy ze sobą wszystkie rodzaje mąki, proszek do pieczenia.Dodajemy banana.
Krok 3 - Racuchy bananowe foto
4
Wszystko łączymy ze sobą i mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
Krok 4 - Racuchy bananowe foto
5
Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką nakładamy porcje ciasta i formujemy racuchy. Smażymy z dwóch stron na złoty kolor. Można podawać posypane cukrem pudrem lub posmarowane dżemem.
Krok 5 - Racuchy bananowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 16.02.2016 10:44
pyszne placuszki :-)
jagoda5913 16.02.2016 00:39
świetny pomysł
gusia1000 15.02.2016 22:49
Zawsze dobre.
as28 15.02.2016 20:53
świetne racuchy
kuchcik89 15.02.2016 20:15
pyszne! aż ślinka cieknie :)
Mama niejadka 15.02.2016 20:13
Pyszne racuszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak