Racuchy bananowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maślanka

    250 ml
  • jajko

    1
  • mąka pełnoziarnista

    1/2 szklanki
  • mąka pszenna

    1/4 szklanki
  • mąka kukurydziana

    1/4 szklanki
  • olej

    3 łyżki
  • banan

    1
  • proszek do pieczenia

    1/2 łyżeczki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Racuchy bananowe foto
W misce łączymy ze sobą maślankę,olej i jajko.
Krok 2 - Racuchy bananowe foto
Banana rozgniatamy na papkę.
Krok 3 - Racuchy bananowe foto
W innej misce łączymy ze sobą wszystkie rodzaje mąki, proszek do pieczenia.Dodajemy banana.
Krok 4 - Racuchy bananowe foto
Wszystko łączymy ze sobą i mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
Krok 5 - Racuchy bananowe foto
Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką nakładamy porcje ciasta i formujemy racuchy. Smażymy z dwóch stron na złoty kolor. Można podawać posypane cukrem pudrem lub posmarowane dżemem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 16.02.2016 10:44
pyszne placuszki :-)
jagoda5913 16.02.2016 00:39
świetny pomysł
gusia1000 15.02.2016 22:49
Zawsze dobre.
as28 15.02.2016 20:53
świetne racuchy
kuchcik89 15.02.2016 20:15
pyszne! aż ślinka cieknie :)
Mama niejadka 15.02.2016 20:13
Pyszne racuszki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat