Racuchy bananowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • banan

    3 szt
  • jaja surowe

    2 szt
  • mąka pszenna

    3/4 szklanki
  • mąka ziemniaczana

    1/2 szklanki
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • cukier

    3 łyżki
  • mleko

    100 ml
  • proszek do pieczenia

    1/2 łyżeczki
  • cynamon

    1/2 łyżeczki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Banany rozgnieść widelcem na papkę. Dodać cukier i sok z cytryny oraz jajka. Dolać mleko, dosypać mąkę wymieszana z proszkiem i wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju. Przed podaniem trzymać w cieple,żeby nie zrobiły się gumowate. Podawać z cynamonem albo słodkim syropem cytrynowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 18.10.2016 22:33
świetnie smakują
Megi 21.05.2015 09:47
dzisiaj mam ochotę właśnie na takie pyszne placuszki
Motorek 29.09.2013 10:48
fajny przepis
gacopierz23 03.12.2012 17:17
świetne wykorzystanie banana
Mariusz10 26.06.2011 23:58
lubię takie
monika154 20.06.2011 08:04
pyszności
MAR3STA 01.03.2011 19:52
świetnie smakują;)
ewasylwia 28.02.2011 17:05
to coś dla mnie pyszne
patusia 28.02.2011 14:27
zapowiadają się pysznie :)
Nina7 28.02.2011 14:08
na pewno są pyszne:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat