RACUCHY

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    50 dkg
  • łyżeczka proszku do pieczenia

  • jajka

    3
  • łyżki cukru

    3
  • kwaśne mleko

    625 ml
  • sól

  • jabłka

    3
  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, następnie dodać do niej jajka, cukier, kwaśne mleko i szczyptę soli. Wszystko razem zmiksować.
Jabłka obrać ze skórki, pokroić w kostkę i dodać do masy. Wymieszać.
Smażyć racuszki na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron. Ostudzić i posypać cukrem pudrem.
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat