Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RACUCHY

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 0,5 l
jajko 2
mąka Basia do naleśników 2 szklanki
cukier 1 łyżka
sól 0,5 łyżeczki
jabłka 3
olej do smażenia
cukier puder do posypania
Soda oczyszczona Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: RACUCHY

Jabłka ucieram na tarce na dużych oczkach, resztę składników miksuję, dodaję starte jabłka, delikatnie mieszam i smażę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 09.02.2014 20:30
pyszne racuszki, bardzo je lubię:)
monika141 25.01.2014 09:15
pychota, uwielbiam racuszki z jabłkami
Aannkaa82 24.01.2014 21:44
Wyglądają apetycznie, ja zawsze robie drożdżowe, muszę wypróbować na sodzie :)
gosia561 24.01.2014 21:17
smacznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak