Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 litr
woda 1 szkl.
jajko 2 szt,.
mąka pszenna 5 szkl.
jabłka 4 szt.
cukier 1/2 szkl.
proszek do pieczenia 2 ŁYŻECZKI
olej do smażenia
cukier do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy

Kroki postępowania

1
Do miski wlewamy mleko i wodę, wbijamy jajka, wsypujemy cukier, mąkę i proszek.
Krok 1 - Racuchy foto
2
Wszystkie te składniki dokładnie blendujemy
Krok 2 - Racuchy foto
3
Jabłka obieramy i kroimy w kosteczkę. Wsypujemy do masy i delikatnie mieszamy.
Krok 3 - Racuchy foto
4
Na patelni rozgrzewamy olej, małą chochelką wylewamy masę na małe kupeczki. Smażymy z obu stron na brązowy kolor. Pamiętajmy, że racuchy wchłaniają olej, dlatego trzeba często dolewać.
Krok 4 - Racuchy foto
5
Gorące racuchy posypujemy cukrem pudrem.
Krok 5 - Racuchy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 09.11.2012 09:33
uwielbiam je
monisia1977 07.11.2012 06:43
pycha
miroslawa 07.11.2012 04:06
ale by się zjadło
Fiffi 06.11.2012 22:46
pycha, ale to taka spora porcja racuchow z tego przepisy wychodzi:)
Katarzyna87 06.11.2012 22:07
mniam
Agnieszka91 06.11.2012 19:33
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak