Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuchy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1.5 kg
drożdże 3 dag
jajko 1 szt
cukier 1/2 szklanki
woda letnia 1/2 litra
cukier puder do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: racuchy

Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie dodajemy mąkę , jajko, cukier. Wyrabiamy ciasto.powinno trwać to długo,aby wszystkie składniki się wymieszały.Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gotowe wyrośnięte ciasto nakładamy łyżką na rozgrzany olej na patelni i smażymy z obu stron. Podajemy posypane cukrem pudrem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anio?eczek 26.08.2012 17:51
super!
Rafał10 25.08.2012 19:35
spróbowałabym chętnie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak