Racuchowy torcik sojowy z owocami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • mleko sojowe

    3/4 szklanki
  • mąka wrocławska

    3/4 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1/2 łyżeczki
  • jajko

    1 sztuka
  • olej rzepakowy

    5 łyżek
  • Krem:

  • poziomki

    1 łyżka
  • czarna porzeczka

    20 dkg
  • czerwona porzeczka

    1 łyżka
  • maliny

    10 sztuk
  • truskawki

    20 dkg
  • konfitura z czarnej porzeczki

    4 łyżki
  • budyń śmietankowy

    1 sztuka
  • budyń śmietankowy

    1 i 3/4 szklanki
  • mleko sojowe

    1 i 3/4 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Racuchowy torcik sojowy z owocami foto
Racuchy: Do miski przesiewam mąkę, dodaję mleko sojowe, żółtko, proszek do pieczenia. Ciasto miksuję. Białko ubijam na sztywną pianę dodaję do ciasta. Będzie ono puszyste.
Krok 2 - Racuchowy torcik sojowy z owocami foto
Racuchy smażę na patelni na oleju 6 placków różnej wielkości. Od największego do najmniejszego. Krem: Mleko zagotowuję, odlewam ½ szklanki rozrabiam budyń. Wlewam do gotującego się mleka sojowego. Budyń nie słodzę, bo to wersja dietetyczna. Owoce myję, osuszam. Na talerz układam największy racuch, smaruję budyniem, dodaje owoce, przykrywam kolejny racuchem, warstwa budyniu, owoce i tak do ostatniego placka.
Krok 3 - Racuchowy torcik sojowy z owocami foto
Torcik polewam konfiturą z czarnej porzeczki i sosem porzeczkowym. Sos porzeczkowy zrobiłam z 10 dkg zmiksowanych porzeczek, następnie przetarłam je przez sito.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 07.12.2013 00:09
szkoda zjeść takie arcydzieło
ana1 22.08.2013 12:13
cudo przepiękny
Alex_M 21.08.2013 11:16
prześlicznie!! :)
Czarnula87 16.08.2013 17:12
pięknie się prezentuje
sanielcia 16.08.2013 16:47
Wygląda super!
V_kuchareczka 16.08.2013 16:19
U Ciebie jak zwykle przepysznie :) świetny przepis
Andrzej8 16.08.2013 16:01
przepięknie podane
Katarzyna34 16.08.2013 15:47
wygląda przepięknie gratuluje talentu
joanna77 16.08.2013 14:45
o jaki piękny
IwonaDD 16.08.2013 14:41
palce lizac

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat