Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racucho-omlet brzoskwiniowo pomarańczowy

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Puszka brzoskwiń 1
kandyzowanej skórki pomarańcz 1/2 szk
mąki pszennej typ 500 2,5 szk
mleka 3,2% 2 szk
cukru 1 łyżka
jajko 2
proszku do pieczenia 1 łyżeczka
kolorowa posypka do ciast
olej 30 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Racucho-omlet brzoskwiniowo pomarańczowy

Kroki postępowania

1
Brzoskwinie wyjąć z soku i pokroić je w kostkę. Do miski wlać mleko i sok brzoskwiniowy oraz wbić jajka i wymieszać. Następnie dodać cukier i porcjami mąkę a potem za pomocą trzepaczką np. cyklon wymieszać ciasto aby nie było grudek. Do ciasta wrzucić pokrojone brzoskwinie i dodać olej po czym wymieszać ciasto.
Krok 1 - Racucho-omlet brzoskwiniowo pomarańczowy foto
2
Gotowe ciasto nalewać na gorącą patelnię i posypywać skórką pomarańczową.
Krok 2 - Racucho-omlet brzoskwiniowo pomarańczowy foto
3
Gdy racucho-omlet się zarumieni delikatnie obrócić go na drugą stronę i dalej smażyć na złoty kolor.
Krok 3 - Racucho-omlet brzoskwiniowo pomarańczowy foto
4
Gotowy racucho-omlet podawać z bitą śmietaną i posypką do ciast.
Krok 4 - Racucho-omlet brzoskwiniowo pomarańczowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bogusiaz 03.06.2013 16:41
ciekawy pomysł
Marta11 03.06.2013 16:38
swietnie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak