Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuch cesarski, bakaliowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 100 g
jajko 2 szt
mleko 100 ml
cukier puder 35 g
aromat rumowy 3 krople
bakalie 3 lyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuch cesarski, bakaliowy

Kroki postępowania

1
Bialka ubic na sztywna piane z lyzka cukru
Krok 1 - Racuch cesarski, bakaliowy foto
2
Zoltka ubic z reszta cukru na puszysta mase
Krok 2 - Racuch cesarski, bakaliowy foto
3
Do masy dodac po troche mleka i maki na przemian
Krok 3 - Racuch cesarski, bakaliowy foto
4
Na koniec dodac piane z bialek i aromat rumowy
Krok 4 - Racuch cesarski, bakaliowy foto
5
Bakalie- rodzynki, figi, daktyle, kandyzowana skorka pomaranczowa, posiekac drobno, dodac do ciasta
Krok 5 - Racuch cesarski, bakaliowy foto
6
Porcje ciasta wylac na rozgrzana patelnie
Krok 6 - Racuch cesarski, bakaliowy foto
7
Smazymy z obu stron na zloty kolor, nastepnie rozdrabniamy na mniejsze kawalki widelcem.
Krok 7 - Racuch cesarski, bakaliowy foto
8
Podawac na cieplo, z konfitura owocowa
Krok 8 - Racuch cesarski, bakaliowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasia37 14.01.2016 00:11
jakaś nowość - trzeba spróbować
Margo1 26.05.2015 19:01
Wyglada apetycznie
Marta Ryżek-Kalkowska 21.05.2015 22:37
smacznie u ciebie.
Katarzyna59 21.05.2015 20:22
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak