Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuch bułczane z owocami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka 5 szt./małych
mąka pszenna 5 łyżek
jajko 2 szt
mleko 1 szklanka
cukier 2 łyżki
cukier waniliowy 1 szt
owoce 1/2 kg/mogą być mrożone
masło klarowane do smażenia
cukier puder do posypki
Cynamon mielony Prymat do posypki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuch bułczane z owocami

Wykonanie:
Bułeczki namoczyć w wodzie i dokładnie odcisnąć. Dodać mąkę, jajka, mleko i cukry. Wymieszać z owocami, kłaść łyżką na gorący tłuszcz i smażyć z obu stron na złoto. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 26.02.2017 10:02
super racuszki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak