Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Raclette z ziemniakami i żywiecką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser raclette 200 gram
ziemniaki 2-3 średnie
KIEŁBASA ŻYWIECKA 150 gram
sól
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Raclette z ziemniakami i żywiecką

Ziemniaki dokładnie myjemy, gotujemy do miękkości w łupinkach, studzimy. Kroimy w średnie plastry, które układamy na patelenkach do raclette. Doprawiamy solą i pieprzem. Na plastrach ziemniaków kładziemy po talarku kiełbasy żywieckiej. i średnim plasterku sera raclette. Zapiekamy do czasu aż ser się ładnie przyrumieni i lekko rozpuści. Przed podaniem posypujemy ziołami prowansalskimi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 11.07.2012 22:14
producenci Raclette powinni takie przepisy dołączać do grilla w formie książki, a dla Ciebie tantiemy :o)
Beatris 12.06.2012 13:08
Marzy mi się grill z raclette. Przepyszna przekąska.
Justyna23
Justyna23 12.06.2012 08:58
pycha
Amellia 12.06.2012 07:48
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak