Raclette w orzechowej panierce

Raclette w orzechowej panierce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser żółty

    4 plastry o grubości ok. 1,5 cm
  • jajko

    2 sztuki
  • mąka

  • orzechy laskowe mielone

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Każdy plaster sera zwilżamy mokrymi dłońmi (jeżeli tego nie zrobimy, to nie zapanierujemy sera), obtaczamy je w mące, roztrzepanych jajkach, a następnie w orzechach laskowych. Smażymy na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju (na małym ogniu), około 1,5 minuty z każdej strony.
Podajemy z gotowanymi w mundurkach ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 26.02.2015 09:14
pyszny obiad
RenataZ-et 15.10.2014 23:27
uwielbiam :))
V_kuchareczka 15.10.2014 21:10
świetny pomysł
Kolorowa 15.10.2014 19:49
fajny przepis !
Katarzyna59 15.10.2014 17:05
super, extra
Helena63 15.10.2014 16:24
muszę spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat