Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rabarberkaka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt
cukier 1 szklanka niepełna
mąka pszenna 1 szklanka
masło 1/3 kostki zimnego
rabarbar 400 g
cukier brązowy 2 łyżki
cynamon

Przepis i sposób przygotowania na: Rabarberkaka

Rabarbar myjemy, obieramy i kroimy w kawałki o długości ok. 1 cm. Jajka miksujemy z cukrem do uzyskania jasnej i puszystej masy. Następnie dodajemy przesiana mąkę i delikatnie mieszamy na najniższych obrotach. Gotowe ciasto przelewamy do tortownicy o średnicy 24 cm z dnem wyłożonym papierem do pieczenia. Na cieście rozsypujemy pokrojony rabarbar. Na rabarbarze rozkładamy wiórki zimnego masła (polecam użycie łopatki do krojenia sera). Wierzch posypujemy brązowym cukrem i szczyptą cynamonu. Ciasto pieczemy w 180 stopniach ok. 50 minut do suchego patyczka. Ostudzone ciasto możemy posypać delikatnie cukrem pudrem. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 20.07.2016 13:12
fajne ciasto !!
Grazyna0211 20.07.2016 11:40
smaczne ciasto
berys18 20.07.2016 07:38
wygląda pysznie
Ola1young 19.07.2016 17:49
świetne ciasto :)
Renata9 19.07.2016 17:04
Wyśmienite ciacho :-)
Aleksandra/Olcia 19.07.2016 14:47
musiałam 3 razy głośno przeczytać nazwę hi hi :)
Futka 19.07.2016 14:23
Przepyszne ciasto :)
Habibi 19.07.2016 14:21
skandynawska kuchnia jest bardzo smaczna i ma wiele podobnych potraw do polskiej :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak