Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rabarbarowo-kokosowe crumble

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 5 łodyg
cukier 0,5 szkl
masło 1 łyżka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
mąka 1 szkl
masło 0,5 kostki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 5 łyżek
wiórki kokosowe 5 łyżek
cukier wanilinowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Rabarbarowo-kokosowe crumble

Rabarbar pokroić na niewielkie kawałki. Wrzucić do rondla razem z cukrem, masłem i mąką. Podgrzewać na niewielkim ogniu przez kilka minut, stale mieszając, do czasu aż cukier się rozpuści a sok zacznie gęstnieć.
Wszystkie składniki na kruszonkę posiekać i rozetrzeć w palcach. Do naczynia żaroodpornego przełożyć rabarbar a na niego rozsypać równomiernie kruszonkę.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 30 minut do czasu aż zyska złotobrązowy kolor. Lekko przestudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 26.05.2013 23:37
w takiej wersji chętnie spróbuję
joanna30 14.05.2013 20:32
Dziękuję :) ja uwielbiam rabarbar a crumble zrobiłam pierwszy raz ale na tym się nie skończy bo jak dla mnie jest lepsze od ciasta z rabarbarem :)
halina17 14.05.2013 11:21
Super , że dużo przepisów jest z rabarbarem-wraca do "łask",bo był trochę zapomniany.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak