Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rabarbarówka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 1 kg
cukier 1,5 szklanki
spirytus 400 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Rabarbarówka

Rabarbar umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Zasypać cukrem i pozostawić na kilka godzin raz na jakiś czas mieszając. Sprawdzić ile soku powstało (u mnie 400zm) i tyle samo co mamy soku dodać spirytusu. Razem wszystko z rabarbarem pozostawić conajmniej na kilka dni. Zlać do butelek nalewkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 08.08.2016 05:55
pomysł bardzo fajny
iziona 06.06.2016 18:45
Piękny kolor :)
Bernadeta1 06.06.2016 18:18
z rabarbaru nigdy nie robiłam a na pewno pyszna
adelajda 06.06.2016 15:35
ciekawy przepis
agaK. 06.06.2016 10:00
Fajny pomysł na rabarbar:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak