Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rabarbarowiec pod pierzynką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 230 g
cukier 80 g
masło 100 g
żółtko jajek 3 szt
rabarbar 800 g
białko 3 szt
cynamon 2 łyżeczki
cukier 3 łyżeczki
cukier 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: rabarbarowiec pod pierzynką

Masło rozpuszczamy w misce. Dodajemy żółtka, cukier oraz mąkę i dobrze wyrabiamy. Ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i nakłuwamy w wielu miejscach widelcem. Formę wstawiamy na 10-12 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. W między czasie obieramy i kroimy rabarbar na kawałki około 2-3 centymetrowej długości zasypujemy go cukrem i cynamonem, mieszamy i odstawiamy. Do miski wrzucamy białka i ubijamy je na sztywno. Następne dodajemy powoli cukier i ubijamy kolejne 2-3 minuty. Po wyjęciu spodu z piekarnika rozkładamy na nim rabarbar, a następnie ubite białka. Ciasto wstawiam do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Po 10 minutach zmniejszamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy przez kolejne 65-75 minut.
Smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 11.06.2013 19:15
wygląda pysznie
Grazyna0211 30.05.2013 17:08
bardzo smaczne ciasto
IwonaKa 28.05.2013 00:02
mniam,lubię takie ciasta
Lampencjo 26.05.2013 14:43
super ciasto
jasiek 26.05.2013 12:58
ciekawe ciacho
gosia1988 26.05.2013 12:29
smaczne ciasto
artur7 26.05.2013 11:37
fajne ciasteczko mniam
malaczarna23 26.05.2013 09:39
wspaniałe ciasto
Stenka 26.05.2013 09:08
apetycznie wygląda
adelajda 26.05.2013 07:39
wygląda bardzo apetycznie
Renata9 26.05.2013 07:30
pyszne ciasto z rabarbarem
iwi 26.05.2013 07:18
Pyszne ciacho.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak