Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rabarbarowe muffiny z kruszonką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

mąka pszenna 2,5 szklanka
cukier kryształ 3/4 szklanka
jajko 2 sztuka
olej 0,5 szklanka
mleko 1 szklanka
cukier waniliowy 3 łyżeczki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
rabarbar 1 szklanka
cukier 2 łyżki

Kruszonka kokosowa

masło 50 g
cukier 100 g
wiórki kokosowe 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Rabarbarowe muffiny z kruszonką

Kroki postępowania

1
Oczyszczony rabarbar kroję w ok. 2cm kawałki i zasypuję go cukrem.
Krok 1 - Rabarbarowe muffiny z kruszonką foto
2
Mokre składniki (+ cukier waniliowy) mieszam za pomocą miksera na gładką masę. Suche składniki mieszam ze sobą w osobnej misce. Mokre składniki przelewam do suchych, łączę łyżką. Do masy dodaję rabarbar - mieszam.
Krok 2 - Rabarbarowe muffiny z kruszonką foto
3
Papilotki wypełniam ciastem do 3/4 wys.
Krok 3 - Rabarbarowe muffiny z kruszonką foto
4
Z zimnego masła, cukru i wiórek kokosowych zagniatam kruszonkę.
Rozkruszam ją na każdej muffinie.
Krok 4 - Rabarbarowe muffiny z kruszonką foto
5
Muffiny piekę ok. 25min w temp. 175st.C
Krok 5 - Rabarbarowe muffiny z kruszonką foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 09.06.2014 08:58
bardzo apetyczne
Agnieszka-87-25 09.06.2014 07:26
pyszniutkie
gosia561 08.06.2014 23:11
super do herbatki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak