Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rabarbarowe ciasto drożdżowe z malinami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 40 dag
drożdże suche 1 opakowanie
cukier 17,5 dag
jajko 2 szt
mleko 100 ml
masło 75 gram
rabarbar 1 kg
maliny świeże 40 dag/ mogą być z kompotu
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rabarbarowe ciasto drożdżowe z malinami

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Mąkę wymieszać z drożdżami, dodać 10 dag cukru, szczyptę soli, jajka, mleko i 75 gram masła.
Krok 1 - Rabarbarowe ciasto drożdżowe z malinami foto
2
Wyrobić dokładnie gładkie ciasto, przykryć i odstawić na pół godziny. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni, a w między czasie ciasto rozwałkować i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, podnieść brzegi ciasta.
Krok 2 - Rabarbarowe ciasto drożdżowe z malinami foto
3
Rabarbar obrać, pokroić, położyć na ciasto.
Krok 3 - Rabarbarowe ciasto drożdżowe z malinami foto
4
Następnie obłożyć malinami ( mogą być z kompotu). Piec około 30 minut. Maliny możemy zastąpić innymi owocami jakie mamy w spiżarni, byle były słodkie.
Krok 4 - Rabarbarowe ciasto drożdżowe z malinami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 09.05.2015 21:49
świetne połączenie
Zdzisław 09.05.2015 21:38
takie słodkości lubię
Renata9 09.05.2015 19:13
Bardzo smaczne ciacho :-)
Mama niejadka 09.05.2015 18:33
Super ciasto
Janina 09.05.2015 18:22
Pyszności;)
mirosława4 09.05.2015 16:40
bardzo dobre a najlepsze jest jeszcze ciepłe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak