Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rabarbarowa pianka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt

jajko 5 szt
olej 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżka
mąka pszenna 5 łyżek
cukier 5 łyżek

Rabarbar

rabarbar 1,50 kg
galaretka agrestowa 1 szt
cukier do smaku

Śmietanka

śmietanka 500 ml
galaretka truskawkowa 2 szt
wiśnie 30 dag

Dodatkowo

czekolada do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Rabarbarowa pianka

Biszkopt jasny:
Białka ubijamy na sztywną piane z cukrem. Dodajemy żółtka, mieszamy dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i olej. Mieszamy delikatnie i pieczemy na formie 25/36 w 180 stopniach do 30 minut.
Rabarbar:
Rabarbar oczyszczamy myjemy i smażymy do lekkiego rozpadnięcia poczym dodajemy cukier i galaretkę. Studzimy.
Śmietanka:
Śmietankę ubijamy dodajemy tężejące galaretki rozpuszczone w 0,5 szkl wrzątku miksujemy, wsypujemy wiśnie i mieszamy.
Przełożenie:
Biszkopt jasny- tężejący rabarbar- śmietanka- wiórki czekoladowe

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 04.10.2014 22:25
Mniam,zjadłabym chętnie :-)
IZABELA29 03.10.2014 20:44
kompozycja świetna
czekoladka_m 03.10.2014 19:19
Ja też takie robię;) Bardzo smaczne!
irenka 03.10.2014 19:05
ciekawy przepis,na pewno pyszne ciacho
Gracer 03.10.2014 18:49
wygląda bardzo smacznie
bhb8 03.10.2014 15:19
przydatny przepis :)
Helena63 03.10.2014 15:16
poproszę kawałeczek do mojej kawy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak