Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RABARBAREK W CIEŚCIE

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
cukier brązowy 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
jajko 2 sztuki
śmietana 12% 200 gram
rabarbar

Przepis i sposób przygotowania na: RABARBAREK W CIEŚCIE

Żółtka zmiksować razem z cukrem na puszystą masę, następnie dodać śmietanę i dalej miksować. Do tej masy dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i znowu zmiksować. Białka ubić na sztywno oddzielnie, a potem dodać do masy i dokładnie wymieszać ( już nie mikserem tylko łyżką bądź łopatką ). Gotową masę wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na masę poukładać obrany i pokrojony rabarbar w kostkę ( można rabarbar wymieszać z cukrem, jeśli ktoś lubi słodsze ). Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez około 50 minut. Po upieczeniu sprawdzić patyczkiem ciasto. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 02.02.2014 09:45
To teraz tylko doczekać do sezonu i można piec takie pyszności :)
IZABELA29 31.12.2013 16:57
lubię takie z rabarbarkiem
MagdaXXX 18.09.2013 19:44
fajny przepis
Bernadeta1 19.08.2013 12:45
jest na pewno bardzo smaczny
adelajda 04.07.2013 17:05
pyszne ciasto
aisza1 28.05.2013 16:00
pyszny deser
Kulinarna Ja 24.05.2013 18:51
mmm musiało być pyszne!
paulina2157 21.05.2013 11:12
fajny przepis ze śmietanką nie robiłam
LoLa 21.05.2013 09:50
kocham rabarbarem
justys759 20.05.2013 23:23
uwielbiam ciasta z rabarbarem:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak