Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rabarbar ze śmietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 50 dag
truskawki 20 dag
cukier 3 łyżki
cukier wanilinowy 3 łyżki
skórka z cytryny
śmietana 0,5 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
płatki migdałowe 1 łyżka
melisa

Przepis i sposób przygotowania na: Rabarbar ze śmietaną

Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody. Rabarbar umyć, obciąć końce, obrać z włókien i pokroić w kostkę. Truskawki opłukać, osączyć, usunąć szypułki. Rabarbar posypać cukrem i cukrem waniliowym, podlać 200 ml wody, dodać skórkę z cytryny. Gotować przez 5 minut. Po 2 minutach dodać truskawki. Pod koniec gotowania dodać rozpuszczoną żelatynę. Deser przełożyć do jednej dużej lub kilku małych salaterek i wstawić do lodówki, by zastygł. Przed podaniem deser polać śmietaną, posypać płatkami migdałowymi i udekorować melisą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 29.03.2012 19:32
świetny pomysł
kokoszka
kokoszka 09.03.2012 21:22
ciekawe czy dobre
Anna138 04.03.2012 20:02
super przepis
Seba 21.02.2012 10:21
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak