Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rabarbar z kruszonką- crumble

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

rabarbar 80 dag
cukier brązowy 3 łyżka
masło 1 łyżka

kruszonka

mąka pszenna 5 łyżka
masło 2 łyżka
cukier 1,5 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Rabarbar z kruszonką- crumble

Rabarbar dokładnie płuczemy, kroimy na 1-1,5 cm kawałki.

W garnku rozpuszczamy na wolny ogniu masło, dodajemy rabarbar. Zasypujemy cukrem, dokładnie mieszamy i dusimy na wolnym ogniu przez 5 minut pod przykryciem.

Umieszczamy w 4 niedużych naczynkach do zapiekania lub w 1 większym.

Niezbyt miękkie masłko kroimy na małe kawałki. Dodajemy mąkę pszenną i cukier puder. Dokładnie, ale szybko zagniatamy do chwili aż zaczną nam powstawać nieduże kuleczki. Masę wykładamy na rabarbar.

Pieczemy około 18-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180-190 stopni.

Przed podaniem możemy oprószyć cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 17.06.2016 21:55
pyszne i piękne naczynie do zapiekania
IZABELA29 10.10.2014 11:00
małe słodkie co nie co
Pietruszka 10.10.2014 10:26
pyszny deser
olkaaa 10.10.2014 07:50
fajny przepis
Ola1984 10.10.2014 07:19
Uwielbiam crumble z rabarbarem, ja dodaję jeszcze truskawki, dla przełamania kwaśnego smaku rabarbaru.
w mojej kuchni 10.10.2014 00:13
ale pyszności się upiekły..
Kejti 09.10.2014 22:16
Mniam,zjadłabym :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak