Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rabarbar ,truskawki i banan pod kruszonką cynamonową

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

rabarbar 1 łodyga
truskawki świeże 5-6 szt
banan pól szt

Kruszonka

cukier 2 łyżki
masło 2 łyżki
mąka pszenna 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rabarbar ,truskawki i banan pod kruszonką cynamonową

Kroki postępowania

1
Rabarbar i truskawki myjemy ,banana obieramy.Banana kroimy w pól plasterki ,rabarbar w kostkę a truskawki na połówki.
Krok 1 - Rabarbar ,truskawki i banan pod kruszonką cynamonową foto
2
Owoce przekładamy do miski ,dodajemy łyżkę cukru i mieszamy.
Krok 2 - Rabarbar ,truskawki i banan pod kruszonką cynamonową foto
3
Przekładamy gotowe owoce do naczynek do zapiekania.
Krok 3 - Rabarbar ,truskawki i banan pod kruszonką cynamonową foto
4
Robimy kruszonkę:
do miseczki wkładamy cukier,mąkę i margarynę i cynamon,rozcieramy w palcach do momentu powstania grudek.
Gotową kruszonką obsypujemy owoce.
Krok 4 - Rabarbar ,truskawki i banan pod kruszonką cynamonową foto
5
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C do momentu aż wierzch ładnie się zarumieni.
Krok 5 - Rabarbar ,truskawki i banan pod kruszonką cynamonową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gabi44 05.06.2014 14:35
Pyszny deser.
bhb8 05.06.2014 14:27
o jak smakowicie tutaj :)
Aleksandra/Olcia 05.06.2014 12:49
chyba dziś zrobię.super deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak