Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rabarbar pod kruszonką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 10 łodyg
cukier 8 łyżek
woda 4 łyżki
masło 100 gram
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
mąka pszenna 180 gram
cukier trzcinowy 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Rabarbar pod kruszonką

Rabarbar pokrój w plasterki i wyłóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Posyp cukrem,polej wodą i zapiecz w piekarniku nastawionym do 180 C przez. ok 10 minut, Gotowy rabarbar wyjmij z piekarnika,dodaj imbir i wymieszaj.
Rabarbar przełóż do foremek lub jednej większej foremki do pieczenia.
Z mąki,masła i cukru trzcinowego wyrób kruszonkę. Kruszonką posyp rabarbar.
Zapiekaj przez ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 05.05.2016 12:26
rabarbar,to warzywo :) ale rzeczywiście owoce z kruszonką są pyzsne
Łukasz15 04.05.2016 20:36
Dla mnie super
Habibi 04.05.2016 19:40
moje smaki :)
gosia561 04.05.2016 19:30
na nowo odkrywam rabarbar
Wiesława1 04.05.2016 18:36
bardzo lubię owoce pod kruszonką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak