Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
Spód Quichy
-
mąka pszenna
250 gram -
masło
125 gram -
sól
1 płaska łyzeczka -
jajko
1 sztuka -
Zioła prowansalskie suszone Prymat
0.5 łyzeczki
Nadzienie
-
łosoś
150 gram -
por
1 sztuka -
szalotka
1 sztuka -
jajko
3 sztuki -
śmietana 18 proc
1\3 szklanki -
ser pleśniowy niebieski
100 gram -
pestki dyni
1\3 szklanki -
limonka
2 plastry -
oliwa
2 łyżki -
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
1 szczypta -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
1 szczypta -
Zioła prowansalskie suszone Prymat
1\3 łyzeczki
Przepis i sposób przygotowania Quicha z łososiem i porami - serem z niebieską pleśnią wzbogacona :)
Kroki postępowania








Komentarze (4)