Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Quesadillas ze szpinakiem i fetą

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak mrożony 1 opak.
tortilla 6 szt.
feta 150 g
ser żółty 1 garść
masło 1 łyż.
czosnek 2 ząbki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Quesadillas ze szpinakiem i fetą

Kroki postępowania

1
Na rozgrzane masło do rondla wkładam obrany i drobno posiekany czosnek, podsmażam chwilę do lekkiego zrumienienia. Dodaję gałkę muszkatołową, a następnie mrożony szpinak. Duszę całość, aż szpinak będzie miękki, a woda odparuje.
Krok 1 - Quesadillas ze szpinakiem i fetą foto
2
Zdejmuję z ognia, dodaję pokruszoną fetę, pieprz i mieszam. Tortillę posypuję starym żółtym serem, wykładam farsz ze szpinakiem, znów posypuję startym serem, przykrywam drugą tortillą.
Krok 2 - Quesadillas ze szpinakiem i fetą foto
3
Placek kładę na suchej, teflonowej patelni i smażę, aż się ser rozpuści. Przewracam na drugą stronę. Przenoszę na talerz, kroję na trójkąty i od razu podaję.
Krok 3 - Quesadillas ze szpinakiem i fetą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak