Quesadillas z wieprzowiną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    500 gram
  • sól do smaku

    1 szczypta
  • oliwa

    1 łyżka
  • papryka czerwona

    1/2 sztuka
  • kolendra

    2 łyzki
  • ser żółty

    1 szklanka
  • tortilla

    8 sztuk
  • papryka zielona

    1/2 sztuka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Rozgrzej patelnię i usmaż mięso mielone wiprzowe, doprawiając do smaku solą i pieprzem. Odstaw do ostygnięcia.

2. Pokrój papryki na małe kosteczki.

3. Poszatkuj świeże liście kolendry.

4. Zetrzyj ser cheddar (najlepiej hiszpański z papryczką Jalapeño) na tarce.

5. Rozgrzej grill albo patelnię grillową.

6. Najlepiej na desce, połóż jedną tortillę.

7. Rozłóż równomiernie ser, zwłaszcza przy brzegach.

8. Następnie rozłóż mięso, papryki i posyp całość kolendrą.

9. Następnie wierzch znowu posyp startym serem i przykryj drugą tortillą.

10. Delikatnie połóż quesadillas na grillu. Grilluj z obu stron.

11. Przełóż z powrotem na deskę i pokrój quesadillas na 4 części.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jasiek 24.04.2014 20:47
ale kolorowe
Margo1 06.08.2013 12:20
wygląda na apetyczną potrawkę
Kolorowa 05.07.2013 17:43
Ładne zdjęcie ;)
Marta11 05.07.2013 14:41
wyglada bardzo apetycznie
Adamorek 05.07.2013 13:54
piękne kolorki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat