Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Quesadillas z szynką i warzywami

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 200 gram
sól 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
woda
szynka 6 plasterków
pieczarki 4 sztuki
ogórek 1/2 sztuki
pomidor 1 sztuka
ketchup
przyprawy do smaku
ser żółty 6 plasterków

Przepis i sposób przygotowania na: Quesadillas z szynką i warzywami

Mąkę mieszamy z solą, dodajemy masło i rozcieramy w palcach. Następnie stopniowo dolewamy wodę i zagniatamy ciasto.

Ciasto dzielimy na 6 części, każdą wałkujemy na placek.

Patelnię teflonową mocno rozgrzewamy i smażymy bez oleju po kolei wszystkie placki, mniej więcej 30 sekund z każdej strony.



Nadzienie:
Pieczarki czyścimy, kroimy na mniejsze kawałki, dusimy na patelni, solimy; szynkę kroimy w paseczki i dodajemy do pieczarek, przysmażamy delikatnie.

Pomidora kroimy w półplasterki, tak samo postępujemy z ogórkiem.

3 tortille układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą smarujemy ketchupem, posypujemy ziołami, czosnkiem granulowanym, wykładamy pieczarki z szynką, kładziemy pomidora, ogórek, przyprawiamy, na to wykładamy plasterki sera żółtego, polewamy ketchupem i przykrywamy drugą tortillą.

Możemy zapiec je w piekarniku lub usmażyć na patelni bez tłuszczu.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszkalider 07.02.2013 11:19
rewelacyjny pomysł
agnieszkalider 07.02.2013 11:19
rewelacyjny pomysł
ilka_86 05.09.2012 22:18
uwielbiam
agunesu 17.07.2012 21:23
no no dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak