Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
łyżki oliwy z oliwek
4 szt -
kurki
200 g -
cebula
1/2 szt -
natka kolendry
1 szt -
sól, pieprz
3 g -
ser chedder
100 g -
Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat
4 szt -
pierś z kurczaka
4 szt -
marynata
4 szt -
oliwa
4 szt -
guacamole
4 szt -
tortilla
8 szt
Przepis i sposób przygotowania Quesadillas z pieczonym kurczakiem, kurkami i serem cheddar
Oczyszczone i umyte kurki wraz z cebulą podsmażyć na oliwie z oliwek, doprawić do smaku solą czosnkową i pieprzem ziołowym, dodać posiekaną kolendrę i wystudzić.
Na patelni skropionej oliwą z oliwek ułożyć posmarowany guacamole placek pszenny, na nim umieścić plastry pieczonego kurczaka i kurki, a następnie posypać tartym serem cheddar. Całość przykryć drugim plackiem i smażyć przez około 5 minut z każdej ze stron. Gotowe quesadillas pokroić na kawałki i podawać z ulubionymi sosami, np. salsą pomidorową, salsą serową lub tzatzikami.
Komentarze (3)