Quesadilla

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tortilla

    4 placki
  • pierś z kurczaka

    1/2 kg
  • ser cheddar

    20 dag
  • cebula czerwona

    2 sztuki
  • papryczka chili

    1 sztuka
  • fasola czerwona z puszki

    1 puszka
  • pomidor

    4 sztuki
  • kolendra

    1 pęczek
  • awokado

    1 sztuka
  • sól

    1 łyżeczka
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    2 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, oprószamy solą, pieprzem cayenne i przesmażamy kilka minut. Trzy pomidory parzymy i zdejmujemy skórkę, kroimy w kostkę. Jedną cebulę kroimy w piórka i dodajemy do pomidorów, wrzucamy do kurczaka, dodajemy również posiekaną kolendrę oraz fasolkę. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Awokado obieramy ze skórki, miksujemy z cebulą, pomidorem i papryczką, solimy do smaku. Dwa placki układamy na dużej blasze, wykładamy porcję farszu i sera, przykrywamy drugim plackiem. Zapiekamy 5 minut w temp. 170 stopni. Kroimy na kawałki jak pizzę za pomocą ostrego noża. Po wyjęciu podajemy z sosem z awokado - guacamole.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
slodkieniebo 07.12.2015 08:44
Lubię taką kuchnie :)
Konczi 06.12.2015 20:48
uwielbiam to połączenie :)
Dorota76 06.12.2015 18:19
lubię takie rzeczy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat