Quasadilla z kurkowym nadzieniem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tortilla

    4 szt
  • kurki

    200 gram
  • masło

    2 łyżki
  • cebula

    1 szt
  • sól

    1 szczypta
  • kumin

    1/2 łyżeczka
  • natka pietruszki

    4 łyżka
  • ser gorgonzola

    100 gram
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurki oczyściłam, umyłam, osączyłam i wrzuciłąm na patelnię z rozgrzanym masłem. Dodałam pokrojoną w kostkę cebulę, doprawiłam do smaku solą, pieprzem ziołowym, kuminem, posiekaną natką pietruszki, smażyłam aż grzyby stały się miekkie ok 5 minut. Zdjęłam patelnię z ognia.
Rozgrzałam dużą patelnię (taką żeby zmieścila mi się na niej tortilla), położyłam na dno jedną tortillę rozłożyłam na niej kilka plastrów sera, na to równomiernie część kurkowego farszu i znowu plastry sera. Na wierzch dałam drugą tortillę. Smażyłam aż spód się troszkę zarumienił. Przykryłam talerzem, odwróciłam patelnię żeby tortilla znalazla sie na talerzu i ponownie zsunęłam tortille na patelnie, by przyrumieniła sie druga strona a ser stopił. Trwa to zaledwie 2 minuty. Ponownie przykryłam talerzem, odwróciłam patelnię i tortilla wylądowała na talerzu. Quasadille pokroiłam na kawalki. Jako dodatek można podać śmietane lub ulubiony sos. Nam wystarczyło skropienie quasadilli oliwą z oliwek i posypanie świeżo zmielonym pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wedith1 07.08.2012 22:21
Mmmm!!! Wybornie!!!!
EWI 11.04.2012 08:57
mniamm...
Agiatis 10.04.2012 22:20
Bardzo apetycznie wygląda;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat