Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyzy z mięsem mielonym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 75 dag
mąka pszenna 30 dag
mąka ziemniaczana 10 dag
jajko 2 sztuki
mięso mielone 30 dag
cebula 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pyzy z mięsem mielonym

Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy. Następnie przepuszczamy przez praskę. Dodajemy mąkę pszenną, ziemniaczaną i 2 jajka. Całość zagniatamy. Przygotowujemy farsz. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Podsmażamy na oleju. Dodajemy mięso i całość lekko podsmażamy. Solimy, pieprzymy do smaku. Podlewamy wodą i dusimy do miękkości. Ciasto formujemy na wałek i kroimy na kawałki. Z każdego kawałka formujemy mały placek i wkładamy farsz. Dobrze zlepiamy formujemy kulki. Gotujemy w wrzącej wodzie, lekko osolonej około 10-15 minut. Ugotowanej podajemy z podsamżonym boiczkiem i cebulką. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 09.04.2013 20:25
bardzo lubię do tego surówka z kiszonej kapusty
hahanka 21.02.2013 14:56
super
JaPaqc 18.11.2012 19:05
idealne pyzy
emeslive 03.11.2012 21:45
Uwielbiam pyzy, a te wyglądają bardzo apetycznie!
parysek10 03.11.2012 18:07
bardzo dobre
Katarzyna87 03.11.2012 17:53
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak