Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pyzy z mięsem i kapustą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg.
mąka ziemniaczana
kapusta kiszona 1/2 kg.
ugotoawne mięso 1/2 kg.

Przepis i sposób przygotowania na: pyzy z mięsem i kapustą

Kroki postępowania

1
Gotujemy ziemniaki, tłuczemy, po wystudzeniu przekręcamy przez maszynkę do mięsa.
Krok 1 - pyzy z mięsem i kapustą foto
2
Gotujemy kapustę, odcedzamy i część przekręcamy razem z mięsem przez maszynkę, resztę kroimy nożem.
Krok 2 - pyzy z mięsem i kapustą foto
3
Przekręcone ziemniaki włóż no miski i przekrój na 4 części. Jedną część przekładamy na pozostałe części i wyrównujemy. W miejsce tej części wsypujemy mąkę ziemniaczaną równo z ziemniakami. Wyrabiamy ciasto. Formujemy pyzy w środek wkładamy farsz z mięsa i kapusty. Gotujemy w osolonej wodzie do czasu wypłynięcia. Po ugotowaniu odcedzamy.
Krok 3 - pyzy z mięsem i kapustą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 08.07.2013 22:58
bardzo smaczne takie pyzy
Kasia36 25.04.2013 22:38
Smaczne Mmm... z kapustą :)
aisza1 09.04.2013 11:41
lubię takie
magdziorka6 08.04.2013 06:15
najleprze jedzonko
Marta11 07.04.2013 23:01
widac ze nie ma duzo roboty przy takich pyzach
mic 07.04.2013 22:30
tsk nie robiłem
Milena87 07.04.2013 22:17
świetne pyzy, na pewno są bardzo smaczne
kika100 07.04.2013 22:14
pyszności,
iwi 07.04.2013 22:12
Pychota .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak